Varaa juna-, bussi- ja lentomatkoja

la 20. heinäk.
+ Lisää paluu
QR-Code
Hae ilmainen sovelluksemme lukemalla koodi
Sovelluksestamme saat reaaliaikaisia matkatiedotteita ja varaat mobiililiput juna-, bussi-, lento- ja lauttamatkoille.
App Store
rate4.9
42K arviota
Google Play
rate4.6
136K arvostelua

Nämä yritykset luottavat meihin. Myymme niiden lippuja yhdessä ja samassa paikassa.

SeaJet
SNAV
Grimaldi
Stena Line
Reitit Euroopassa
Lauttayhtiöt
Varaa halvat liput
Usein kysyttyä

Helpompi tapa varata lautta- ja laivamatkoja

Omio
    ✓ Varaa lautta- ja laivaliput helposti ja kätevästi
    Vertaa lauttoja juniin, busseihin ja lentoihin
    Satoja lauttareittejä Euroopassa
    ✓ Suurten laivayhtiöiden virallinen kumppani

Lautta- ja laivareitit Euroopassa

Helsingistä pääsee aina mukavasti laivalla Tallinnaan tai Tukholmaan, mutta mikset lähtisi kokeilemaan merimatkoja myös muualla Euroopassa? Lautta on yksi hauskimmista ja kätevimmistä tavoista tutustua uusiin paikkoihin: ota esimerkiksi autolautta Saksaan ja jatka sieltä autolla kohti etelää, tai lennä Italiaan ja varaa sieltä lauttaliput eri saarikohteisiin. Kanarian-lomallakaan ei tarvitse tyytyä yhden saaren nähtävyyksiin, vaan lautalla pääsee kätevästi saarelta toiselle! Etelä-Eurooppa on puolestaan täynnä värikkäitä rannikkoalueita ja historiallisia satamakaupunkeja.

Laivat sopivat erityisen hyvin ryhmämatkoille sekä lasten tai lemmikkien ja auton kanssa matkustaville, ja niistä löytyy yleensä ravintoloita, baareja, kahviloita, lepoalueita, hyttejä ja useita ulkokansia, joissa voi nauttia raikkaasta meri-ilmasta. Laivoja ja lauttoja kulkee sekä päivisin että öisin.

Omio on yhteistyössä Euroopan johtavien lauttayhtiöiden kanssa ja tarjoaa yli 700 lauttareittiä Pohjoismaissa, Italiassa, Espanjassa, Kreikassa ja Isossa-Britanniassa. Omiosta löydät parhaan matkustustavan helposti vertailemalla lauttoja, junia, busseja ja lentoja ja varaat kätevästi myös lauttaliput Eurooppaan!

Lähtömaa Reitti Laivayhtiö
Suomi Helsinki–Lyypekki-lautta Finnlines
Ruotsi Göteborg–Kiel-lautta Tallink
Norja Oslo–Kööpenhamina-lautta DFDS
Espanja Lanzarote – Gran Canaria -lautta Trasmediterránea S. A, Naviera Armas S. A, Fred Olsen
Espanja La Savina – Ibiza -lautta Mediterranea Pitiusa, Balearia, Aquabus Ferry Boats
Espanja Barcelona–Ibiza-lautta Trasmediterránea S. A,. Balearia, Gnv
Italia Civitavecchia–Olbia-lautta Tirrenia, Grimaldi
Italia Napoli–Capri-lautta NLG, SNAV
Italia Napoli–Ischia-lautta SNAV
Kreikka Santoríni–Mýkonos Seajets, Golden Star
Kreikka Igoumenitsa–Korfu-lautta Kerkyra, Anek Superfast.
Kreikka Ateena–Ródos-lautta Blue Star, Aegeon Pelagos
Iso-Britannia Holyhead–Dublin-lautta Stena Line
Iso-Britannia Birkenhead–Belfast-lautta Stena Line
Iso-Britannia Harwich – Hoek van Holland -lautta Stena Line
Irlanti Rosslare–Pembroke-lautta Stena Line
Irlanti Belfast–Liverpool-lautta Stena Line

Lauttareitit Pohjoismaissa

Helsingin ja Turun satamista pääsee laivalla Ruotsiin, Tallinnaan ja Ahvenanmaalle, mutta matkaan voi yhdistää myös reissun muihin Pohjoismaihin. Jos haluat esimerkiksi päästä Suomesta Tanskaan laivalla, se onnistuu Ruotsin kautta: matkusta laivalla Tukholmaan, jatka sieltä Göteborgiin ja ota Göteborgista lautta Frederikshavniin. Kööpenhaminaan pääsee Ruotsista toki myös autolla, junalla ja bussilla, ja Kööpenhaminasta on lauttayhteys Osloon.

Pohjoismaissa merimatkan varrelle mahtuu monenlaista nähtävää ja henkeäsalpaavia maisemia: lähde siis ihmeessä tutustumaan vuonoihin tai Göteborgin vanhaan satamakaupunkiin. Autolautta Tallinnaan on puolestaan perinteisemmän matkailijan luottovalinta.

Ruotsin pääasialliset satamat sijaitsevat Tukholmassa, Varbergissa, Kristianstadissa ja Göteborgissa ja Tanskan satamat Grenåssa ja Frederikshavnissa. Pohjoismaiden suurimpia lauttayhtiöitä ovat Viking Line, Tallink, DFDS ja Stena Line.

Lauttareitit Espanjassa

Espanjan suurimmat satamat sijaitsevat Barcelonassa, Cádizissa, Huelvassa ja Tarifassa, ja niistä on lauttayhteydet upeisiin rannikkokaupunkeihin. Lauttoja kulkee myös Kanariansaarten, Baleaarien ja Espanjan muiden saarten välillä. Erityisen suosittuja reittejä lomailijoiden ja paikallisten keskuudessa ovat lautat Alcúdiasta Barcelonaan, Tarifasta Ceutaan, Cádizista Gran Canarialle, Barcelonasta Palma de Mallorcaan ja Teneriffalta Gran Canarialle.

Tutustu siis seuraavalla Teneriffan- tai Gran Canarian -lomallasi myös muihin Kanariansaariin tai Espanjan rannikkokaupunkeihin meriteitse! Espanjassa vesitaksit ja lautat ovat helppo ja mukava tapa tehdä päiväretkiä eri saarille ja rannikkokaupunkeihin. Matkoja järjestää useampi eri yhtiö, kuten Grimaldi, GNV, Balearia, Fred Olsen ja TrasmedGLE. Voit varata lauttamatkoja helposti Omion sovelluksesta, josta löydät halvat liput, ajantasaiset aikataulut ja nopeimmat reitit kätevästi samasta.

Lauttareitit Italiassa

Italian satamien kautta kulkee joukoittain loma- ja työmatkailijoita, jotka matkustavat kansallisista satamista pieniin rannikkosatamiin ja Italian rannikkoalueen saarille. Italian suosituimmat satamat sijaitsevat Venetsiassa, Napolissa ja Amalfissa, joista on saatavilla edullisia ja säännöllisiä reittimatkoja Tirennian, GNV:n, Grimaldin, SNAVin, Anek Superfastin, Alilauron, Travelmarin, Fast Ferriesin, NLG:n ja Positano Jetin laivoilla ja lautoilla.

Italiassa suosittujen laivamatkojen kesto vaihtelee: lautalla pääsee Napolista Capriin 45 minuutissa, kun taas yön yli kestävä merimatka Civitavecchiasta Cagliariin tai Anconasta Splitiin vie 13 tuntia. Muita paikallisten ja turistien suosimia reittejä ovat Palermo–Cagliari, Napoli–Sorrento ja Napoli–Ponza.

Laivalla pääsee myös Italiasta Kroatiaan (Venetsia–Poreč) ja Italiasta Ranskaan (Genova–Bastia).

Lauttayhteydet Napolinlahden ja Amalfin rannikon välillä

Napolinlahti tunnetaan henkeäsalpaavista maisemistaan. Noin 15 km leveän lahden alueella sijaitsevat Ischian, Procidan ja Caprin saaret, jotka ovat vain lyhyen matkan päässä historiallisesta Napolin rannikkokaupungista. Napolinlahti on yksi Italian vilkkaimmin liikennöidyistä merialueista, jossa lautat kuljettavat matkustajia Amalfin rannikon ja muiden kohteiden välillä.

Amalfin rannikko tunnetaan kauniista uimarannoista, kristallinkirkkaasta merestä ja jyrkänteiden reunalle rakennetuista kuvankauniista kylistä. Suosittuja kohteita ovat muun muassa Positano, Ponza, Ventotene, Casamicciola, Forio, Sorrento, Minori, Maiori ja Cetara, joihin on hyvät lauttayhteydet. Vierailun aikana kannattaa ehdottomasti maistella paikallisia viinejä sekä tuoreita kala- ja äyriäisruokia.

Napolinlahden ja Amalfin rannikon alueella toimii kaksi pääasiallista lautta- ja katamaraaniyhtiötä: SNAV ja Travelmar. Voit vertailla palveluja ja reittejä Omion avulla ja valita matkan, joka sopii suunnitelmiisi parhaiten. Klikkaamalla linkkejä voit tutustua uusiin kohteisiin, lähtöaikoihin, tarjouksiin, lauttojen palveluihin ja hyödyllisiin lomavinkkeihin.

Lauttayhteydet Sardinian ja Manner-Italian välillä

Italian suurin saari Sardinia sijaitsee keskellä Välimerta, ja sinne on vain lyhyt lauttamatka mantereelta. Sardinian suurimpiin satamakaupunkeihin (Algheroon, Olbiaan, Cagliariin ja Porto Torresiin) on saatavilla suoria reittejä, mikä tekee Smaragdirannikkoon tutustumisesta helppoa ja mukavaa. Myös Korsikan ja Sardinian välillä on suora lauttayhteys Bonifacion satamasta Palauhun (Sardinian pohjoisrannikolle).

Lauttayhteydet Sisilian ja Manner-Italian välillä

Välimeren suurin saari Sisilia tunnetaan runsaasta taide- ja arkkitehtuuriperinnöstään, jossa yhdistyvät antiikin Kreikan, Espanjan ja Pohjois-Afrikan perinteet. Saari on kuuluisa myös paikallisista viineistään ja maailmankuuluista herkuistaan, kuten cannoleista ja sisilialaisista sitruunoista. Monipuolinen Sisilia tarjoaa runsaasti nähtävää ja koettavaa, ja sen moniin satamiin on hyvät lauttayhteydet Italian eri osista.

Sisilian pääsatamat sijaitsevat Palermossa, Messinassa ja Cataniassa. Tärkeimpiä lauttareittejä Italian mantereelta Sisiliaan ovat muun muassa Napoli–Palermo, Livorno–Palermo, Kalabria–Messina ja Genova–Palermo. Suosituimmilla reiteillä liikennöivät GNV, Grimaldi ja Tirrenia.

Lauttayhteydet Toscanaan ja Toscanasta

Toscana tunnetaan jylhistä Apenniinien vuorista ja alueen pääkaupungista Firenzestä, jossa voi käydä ihailemassa Botticellin Venuksen syntymää ja Michelangelon Daavid-patsasta. Alueen satamat eivät ole erityisen tunnettuja, mutta niistä on helppo lähteä tutustumaan Toscanan henkeäsalpaavan kauniisiin maisemiin. Pääasialliset satamat sijaitsevat Livornossa, Piombinossa ja Orbetellossa. Suosituimpia reittejä ovat muun muassa Piombino–Elba, Orbetello–Giglio ja Livorno–Palermo. Lisätietoa hinnoista ja aikatauluista saat klikkaamalla seuraavia linkkejä.

Lauttamatkat Kreikassa

Lautta on verraton tapa tutustua Kreikkaan ja sen henkeäsalpaaviin saariin, joista joillekin pääsee vain meriteitse. Ateenassa on kolme satamaa: Pireus, Lavrio ja Rafina, joista on kattavat yhteydet Dodekanesian, Pohjoisen Egean, Saronisten, Kykladien ja Sporadien saarille sekä Kreetalle. Jos matkustat Pohjois-Kreikkaan, pääset lautan kyytiin myös Thessalonikin satamasta.

Kreikassa on useita lauttayhtiöitä, jotka liikennöivät eri reiteillä ympäri maata. Näitä ovat muun muassa Grimaldi, Golden Star Ferries, Anek Superfast, Seajets ja Fast Ferries. Omion kautta voit varata matkoja paitsi näiltä myös pienemmiltä paikallisilta lauttayhtiöiltä. Alla on lisätietoa Kreikan saarista, suosituista reiteistä, lauttayhtiöistä ja aikatauluista.

Jooniansaaret

Jooniansaaret on seitsemästä saaresta koostuva suosittu lomakohde, joka sijaitsee Joonianmerellä Kreikan mantereen länsipuolella. Saariryhmään kuuluvat muun muassa Zákynthos, Ithaka, Korfu, Paxós ja Kefaloniá.

Kreikan mantereelta Jooniansaarille kulkevat lautat lähtevät pääasiassa Patraksesta ja Igoumenitsasta. Kerkyra Lines ja Kerkyra Seaways operoivat päivittäisiä yhteyksiä Igoumenitsasta Korfulle.

Dodekanesia

Dodekanesian saaret sijaitsevat eteläisellä Egeanmerellä, ja niihin kuuluu 15 suurehkoa ja noin 150 pientä saarta. Dodekanesian sijainti Turkin lounaisrannikolla ja Kreikan kaakkoispuolella on tehnyt siitä tärkeän kulttuurien risteyspaikan muinaisajoista lähtien. Saaret tunnetaan keskiaikaisista kirkoistaan, bysanttilaisesta taiteestaan ja ottomaanivaikutteistaan. Suosituimpia lomasaaria ovat Ródos, Kos, Pátmos, Kálymnos ja Léros, joille on talvisin 5 lähtöä viikossa ja kesällä noin lähtöä viikossa Pireuksen satamasta Ateenasta. Blue Star Ferries operoi Dodekanesian reittejä ja tarjoaa viikoittaiset yhteydet myös pienemmille saarille.

Pohjoisen Egean saaret

Pohjoisen Egean saaret sijaitsevat Egeanmeren koillisosassa, ja ne kuuluvat Kreikan pohjoisimpiin saariin. Hajanainen saariryhmä levittäytyy laajalle alueelle, ja siihen kuuluvat Ikaría, Límnos, Lesbos, Sámos, Thásos, Foúrnoi ja Chíos, jonka sanotaan olevan runoilija Homeroksen syntymäpaikka. Blue Star Ferries ja Seajets tarjoavat reittimatkoja näille saarille.

Saroniset saaret

Saroniset saaret sijaitsevat Peloponnesoksen koilliskärjen ja Attikan niemimaan edustalla. Ne ovat Kreikan kaikista saarista lähimpänä Ateenaa, minkä ansiosta ne sopivat hyvin päivä- tai viikonloppuretkille.

Ateenassa sijaitsevasta Pireuksen satamasta lähtee päivässä useita lauttoja Aíginalle, Hydralle, Pórokselle, Agkístrille ja Spétsekselle.

Kykladit

Kykladit on Egeanmeren keskellä sijaitseva saariryhmä, jonka saaret tunnetaan sinisistä kirkonkupoleistaan ja kapeista mukulakivikaduistaan. Kykladit ovat Kreikan suosituimpia lomasaaria, ja niihin kuuluvat muun muassa Mýkonos, Santoríni, Íos, Páros, Náxos ja Mílos. Ateenassa sijaitsevista Rafinan ja Pireuksen satamista liikennöi kesäisin useita lauttoja suurimmille Kykladien saarille, ja pienemmille saarille on viikoittaiset yhteydet. Reittimatkoja operoivat muun muassa Blue Star Ferries, Fast Ferries ja Seajets.

Sporadit

Sporadit on Egeanmeren koillisosassa ja Pílion niemimaan eteläpuolella sijaitseva saariryhmä. Neljä suurinta saarta ovat Skiáthos, Skópelos, Alónnisos ja Skýros, kun taas pienimmät saaret ovat asumattomia. Nopeimmat lautat Sporadeille lähtevät Vóloksen satamasta Thessalian alueelta, joka sijaitsee maan keskivaiheilla Ateenan ja Thessalonikin välissä. Vóloksen satamasta on yhteydet Skiáthokselle, Skópelokselle ja Alónissokselle. Kesäkuukausina reittimatkoja on saatavilla myös Thessalonikista (Manner-Kreikan toiseksi suurimmasta kaupungista) Sporadeille. Lauttaliikennettä operoivat Seajets, Blue Star Ferries ja Anes Ferries.

Ateenasta Kreetalle

Kreeta on Kreikan suurin saari, josta löytyy kaikkien Kreikan saarten tavoin upeita hiekkarantoja ja rannikoita. Kreetalla voi myös patikoida vehreässä Samarián rotkossa ja tutustua vilkkaaseen pääkaupunkiin Iraklioniin.

Kreetalla on kolme pääsatamaa, jotka sijaitsevat Iraklionissa, Sitiassa ja Haniassa. Ateenasta on Blue Star Ferriesin ja Anek Superfastin lauttayhteydet Kreetalle. Matka kestää noin 9 tuntia, ja moni laivamatka kestää yön yli, joten voi saapua perille hyvin levänneenä. Voit vertailla matkoja, löytää halvat laivaliput ja varata matkat nopeasti ja helposti Omion sovelluksesta.

Laivareitit Isosta-Britanniasta

Britteinsaarilla on pitkä historia laivaliikenteessä ja merenkulussa, ja sen kuuluisista satamakaupungeista on saatavilla edullisia ja helppoja reittimatkoja Manner-Eurooppaan. Suosittuja satamakaupunkeja ovat muun muassa Liverpool, Dover, Harwich ja Holyhead, ja matkoja tehdään eniten Ranskaan, Irlantiin ja Alankomaihin. Omion sovelluksesta löydät suosituimmat reittimatkat mm. Doverista Calaisiin (Ranskaan), Doverista Dunkerqueen (Ranskaan), Liverpoolista Dubliniin (Irlantiin), Holyheadistä Dubliniin (Irlantiin) ja Harwichista Hoek van Hollandiin (Alankomaihin).

Miksi matkustaa lautalla Isosta-Britanniasta?

Yksi ikonisimmista näkymistä Isosta-Britanniasta lähtevällä lautalla ovat Doverin valkoiset kalliot Englannin kanaalilta nähtynä. Matka Doverista Ranskan Calais'hen on lyhyt, ja periltä on hyvät jatkoyhteydet muualle Manner-Eurooppaan. Isosta-Britanniasta lähtevät lautat ovat hyvin varusteltuja ja mukavia, ja lähtöjä on säännöllisesti. Tee lyhyt matka esimerkiksi Walesin Holyheadistä Dubliniin. Suosittuja Isosta-Britanniasta liikennöiviä lauttayhtiöitä ovat Stena Line ja DFDS. Varaa lauttamatka nyt Omion kautta, niin voit saada liput tarjoushintaan!

Lauttareitit Irlantiin

Irlanti on vain kivenheiton päässä Isosta-Britanniasta, ja lautat saapuvat siellä Dublinin, Rosslaren, Belfastin ja Larnen satamiin. Suosituimmat reitit Skotlannista Pohjois-Irlantiin ovat Cairnryan–Belfast ja Cairnryan–Larne. Saatavilla on myös matkoja Liverpoolista Dubliniin, Holyheadistä Dubliniin ja Fishguardista Rosslareen. Lisäksi Ranskan Cherbourgista on suora lauttayhteys Irlannin Rosslareen.

Lähde tutustumaan Belfastin kaupunkiin, jossa Titanic on rakennettu, tai käy Dublinin kuuluisassa Temple Barissa kuuntelemassa irlantilaista musiikkia. Paras ja autenttisin reitti Irlantiin kulkee jylhien rannikoiden kautta. Irlantiin liikennöi Stena Linen lauttoja Englannista, Skotlannista, Walesista ja Ranskasta. Omio-sovelluksella voit vertailla hintoja ja aikatauluja ja varata parhaat lauttaliput Irlantiin.

Euroopan suurimmat lautta- ja laivayhtiöt

Omio on yhteistyössä Euroopan johtavien laiva-, lautta- ja vesitaksiyhtiöiden kanssa, minkä ansiosta palvelustamme löytyy yli 700 lauttareittiä. Yhteistyökumppaneiden joukossa on niin pienempiä paikallisia operaattoreita kuin suuria kansainvälisiä laivayhtiöitä Italiasta, Espanjasta, Kreikasta, Pohjoismaista, Irlannista ja Isosta-Britanniasta. Kattavan yhteistyön ansiosta löydät parhaat reitit, ajantasaiset aikataulut ja liput helposti Omion sovelluksesta.

Lautta- ja laivayhtiöt Italia Iso-Britannia Pohjoismaat
Tirrenia
GNV
Grimaldi
Stena Line
SNAV
Golden Star
Viking Line
Anek Superfast
Seajets
Travelmar
Alilauro
Balearia
Fast Ferries
Naviera Armas
NLG
DFDS
TrasmedGLE
Fred Olsen
Positano Jet

Lautta- tai laivalippujen varaaminen Omiosta

Liput kannattaa varata hyvissä ajoin, jotta saat ne parhaaseen hintaan. Omion palvelussa voit vertailla lauttavuoroja juna- ja bussivuoroihin sekä lentoihin ja löytää parhaan vaihtoehdon seuraavalle matkallesi. Muista, että joissakin paikoissa lautat liikennöivät kausiluonteisesti tai lyhyemmin väliajoin kesäkaudella. Voit tarkistaa uusimmat aikataulut ja vuorot Omio-sovelluksesta. Omio tekee eri maiden lauttalippujen varaamisesta helppoa.

Usein kysyttyä

Lauttamatkani on peruttu. Miten voin pyytää hyvitystä?

Pyydä hyvitystä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme ohjekeskuksen kautta.

Jos myöhästyn lautalta, voinko nousta seuraavaan lauttaan samalla lipulla?

Se ei valitettavasti onnistu. Lipulla voi matkustaa vain valitulla vuorolla.

Voinko muuttaa lippua tai peruuttaa sen? Mitä se maksaa?

Voit pyytää lipun muuttamista tai peruuttamista ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme ohjekeskuksen kautta. Peruutus- ja muutosmaksut määräytyvät lauttayhtiöiden käytäntöjen mukaan.

Tarvitsen erityisavustusta lauttamatkallani. Mitä minun pitää tehdä?

Useimmilla lautoilla on palveluita tai istumapaikkoja liikunta- tai toimintarajoitteisille matkustajille. Saavu lähtöportille hyvissä ajoin ennen ilmoitettua lähtöaikaa ja ilmoita henkilökunnalle erityispalvelujen tarpeesta.

Saako lautalta ajaa saarelle autolla?

Osa saarista sallii laivasta poistumisen autolla vain saarella vakituisesti asuville, erityisesti kesäisin.
EtusivuVaraa juna-, bussi- ja lentomatkoja

Omio-sovelluksella matkojen suunnittelu onnistuu helposti

Minne haluatkin lähteä, autamme sinua pääsemään perille. Innovatiivisen sovelluksemme reaaliaikaiset aikataulupäivitykset, mobiililiput ja muut kätevät ominaisuudet tekevät matkasi suunnittelusta ja seuraamisesta helppoa.

ios-badge
android-badge
Hand With Phone
Valuutta
Kieli